Tropper, Jonathan – Joes bog

*Sponsoreret eksemplar*

Joes bog er udgivet på dansk ved Forlaget Modtryk. Det er en selvstændig, humorisktisk fortælling. Tidligere er Syv satans lange dage også udgivet på dansk af forfatteren Jonathan Tropper, ligeledes ved Forlaget Modtryk.

Joe vender meget modvilligt tilbage til hjembyen Bush Falls, da hans far ligger for døden. Det er meget bevidst, at Joe ikke har sat sine ben i Bush Falls i 17 år, for den succes han har opnået med en bestseller- og filmatiseret bog bygger over personer fra byen. Og han har ikke sparet på overdrivelserne – de mindste karaktertræk er blevet overdramatiseret og flere er digtet til af en livlig fantasi. Det resulterer ikke kun i en klækkelig sum på kontoen, men desværre også en hord af vrede byboerere, som nærmest står i kø for at tilkendegive deres foragt for Joe og hans bog. 

Morsom, katastrofal, tragisk, sørgelig, latterfremkaldende, ondskabsfuld, morbid, grotesk, humoristisk, forunderlig og tankevækkende… Jeg vil gerne udfordre dig til at læse bogen og finde endnu en håndfuld tillægsord til Joes bog for, der er mange, der er passende, men disse er blot de første, der falder mig ind. 

Jeg er vild med forfatterens morbide humor, der er kombineret med et højtideligt sprog og dermed skubber bogen op på et fremragende underholdningsniveau. Forfatteren har ikke brug for plat humor eller lamme under-bæltestedet-jokes for at give læseren en latterfremkaldende læseoplevelse. Humoren er hovedrystende genial og lever absolut op til forgængeren Syv satans lange dage. 

Men midt i al morskaben finder læseren også tankevækkende handlinger og følelser, som trak vand i mine øjne. Bogens morale dækker over mange problemstillinger, som bliver komisk belyst, men ikke efterlader læseren i tvivl om de bagvedliggende tragiske følelser, der er blevet trådt på.

Andrups Bookshelf takker for grinene og kvitterer med 4 ud af 5 stjerner.

God læselyst – Frøken Andrup

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *