Rasmussen, Michella – Stalker

Stalker er den danske forfatter Michella Rasmussens debutroman fra 2016 udgivet ved Forlaget Tellerup. Bogen er en psykologisk thriller skrevet til det unge publikum. Siden er hun i 2017 udkommet med to børnebøger om Silje og kattehjemmet ligeledes ved Forlaget Tellerup.

3 ud af 5 stjerner fra Andrups Bookshelf.

Stalker er skrevet i et meget let sprog og handlingen er hurtigt i gang, så læseren straks er fordybet i en spændende fortælling.

Der tages mange problemstillinger op i løbet af bogen, blandt andet mobning, familierelationer, vold, misbrug og selvfølgelig at blive stalket. Desværre er det næsten for mange alvorlige emner, der bliver berørt. Forfatteren graver ikke ned i betydningen af disse og bogen får i stedet en overfladisk berøring til store problemer.

Da bogen er kort, kunne den sagtens tåle mere dybde. Den ville uden tvivl kunne få mange læsere til at føle et større tilhørsforhold til fortællingens karakterer og udvikle sig meget mere. Historien, hvis målgruppe er et sårbart, ungt publikum, kunne give læseren en dybere betydning og måske gøre en forskel, hvis forfattere havde analyseret problemstillingerne mere. Det er en fiktiv roman, ja… og ikke en selvhjælpsbog, nej… MEN forfatteren skriver fremragende (!), har fat i den helt rigtige målgruppe og fanger også læseren… så tænk, at hvis hun også kunne have gjort en større forskel for de læsere, som har alkoholiserede/voldelige http://www.viagrabelgiquefr.com/ forældre, mobning eller en stalker tæt inde på livet og som i hvert fald ikke griber til en selvhjælpsbog. Det er dén type, som blandt andet ville læse Stalker. Dette kunne være en redningsring for mange, som ofte føler, at de står alene eller ikke tør åbne op for deres problemer.

Min ‘kritik’ af, at bogen kan betrages som overfladisk, skal betegnes meget positivt, fordi jeg ser så mange muligheder i Michella Rasmussens historien. Kritikken berører også kun de tabubelagte emner, hvor Stalker ville have blæst mig helt ud over kanten, hvis forfatteren havde vovet at grave dybere i disse.

Selve historien er velskrevet uden en masse overflødigt fylde og så nød jeg, at det var en overskuelig kortroman, hvor budskabet gik rent ind. Dog mener jeg, at bagsideteksten og coveret lover lidt for meget i forhold til selve bogen og ikke hænger helt sammen, når jeg ser på det efterfølgende, men et tæskelækkert cover er det uden tvivl.

God læselyst – Frøken Andrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *