Eibe, Anika – Er du okay, Fie?

*Sponsoreret eksemplar*

Er du okay?-serien skrevet af Anika Eibe og udgivet ved Forlaget Tellerup handler om teenagere og forskellige problemstillinger. I bogen Er du okay, Fie? vover forfatteren sig ud i cutting. Andre emner i serien er mobning, overvægt og homoseksualitet. Flere bøger er under udarbejdelse i serien.

Jeg valgte at læse Fies bog først, da cutting er en problemstilling, der berører mig dybt og personligt. Desværre ser man jævnligt synlige spor af cutting på unge mennesker og jeg mener, at netop sådan en bog som denne, vil kunne synliggøre problemet og belyse bevæggrundene.  

Anika Eibe placerer læseren i Fies tanker og skaber dermed en større forståelse for hendes handlinger. Selv om det til en hver tid vil være svært for de fleste at forstå et behov for at skade og skamfere sig selv i et sådan omfang, som Fie gør, så blotter forfatteren ikke kun venerne på Fie, men også hendes skrøbelighed og de tanker, som tvinger hende til at gøre selvskade. Jeg mener, at forfatteren har skabt en fortælling, som vil kunne hjælpe såvel en person, som cutter, men også de pårørende. Det had som Fie har opbygget til sig selv, den anerkendelse som hun higer efter men ikke får og den status som hun skal leve op til synliggøres og Fie finder hendes forløsning for sin afmagt i smerte. Smerten fjerner fokus fra de udefrakommende smerter. Smerten får hende til at føle en magt over sig selv, men som hun alligevel ikke har kontrol over. 

Det eneste jeg savnede i bogen var facit. Selvfølgelig ved jeg godt at hver eneste cutter har sin helt egen problemstilling som udgangspunkt cialis og dermed også en individuel løsning, men jeg mangler en løsning på Fies problem. Alt behøver ikke være happy ending, men hvis Fie blev kureret for hendes selvskade, så kunne det måske være at andre cuttere kunne se, at det faktisk godt kan lade sig gøre at stoppe. 

Andrups Bookshelf bøjer sig i støvet for Anika Eibe for at turde åbne op for tabuet cutting på så fremragende vis og kvitterer med 4 ud af 5 stjerner.

God læselyst – Frøken Andrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *